14 Januari 2010

Al-Fatihah Buat Pn Zainon Ismail...


Al-Fatihah...

Untuk makluman semua, kakak kepada Tuan Hj Ahmad Ismail iaitu Puan Zainon Ismail (Cik Enon), yang menetap di Simpang Renggam Johor telah meninggal dunia pada pukul 6.00 petang ini (14 Januari 2010) di hospital Simpang Renggam akibat serangan jantung dalam usianya 74 tahun.

Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman... Amin

03 Januari 2010

Jalan-Jalan Cari Makan Di Batu Pahat


Bertemu kembali...

Selamat Tahun Baharu 2010 diucapkan kepada semua Warga Mat Tuyu. Walaupun blog nie jarang-jarang dikemaskini oleh sebab kesibukan blogmasternya yang banyak sangat menjaga blog lain, tetapi tidak ketinggalan dalam mengemaskini aktiviti terkini Keluarga Mak Ngah sepanjang hujung minggu.

Kali ini nak cerita pasal makan juga, kalau hari tu makan ikan asam pedas kat Parit Jawa, jadi sempena tahun baharu dan menyambut hari jadi Fatin Suhaila yang ke-3 (pada 25 Januari 2010) serta Fara Hani Izzati nak mula ke sekolah Tahun Satu Isnin ini, jadi En Samsudin dan Puan Haslin dah berbesar hati untul belanja satu keluarga makan ikan bakar di Restoran Perahu, Batu Pahat.

Nak tahu apa aktiviti seterusnya, moh la tengok gambar-gambar yag disediakan...


Inilah dia Restoran Perahu kat Batu Pahat, walaupun bosnya bangsa Cina, tetapi pekerja & tulang masak semuanya Melayu


Semua tengah tak sabar menunggu


Sambil menunggu sempat kanak-kanak kita nie berposing dengan cermin mata hitam


Apa dia yang dimenungkan oleh Puan Yatiepian yer...tunggu ikan bakar lama sangat..kembung perut asyik minum air tembikai & skyjuice


Peace...perut lapar tapi sempat posing


Semua tengah menyerang ikan siakap masak sweet sour


Ini dia siakap masak steam


Semua tengah kegembiraan makan..syoh betul...ikan bawal masak black pepper kat pinggan biru tu...


Inilah yang ditunggu-tunggu..udang masak dengan majerin disalut telur..menyelerakan


Mak Ngah ketawa terbahak-nahak makan sotong sambal


Pergh..Pak Ngah makan udang tak ingat dunia..jangan bergaru dah la yer...


Kanak-kanak berposing lepas habis makan...terdengek semua yer...


Birthday girl...Fatin Suhaila pada 25 Januari nie...

Ergghh...sendawa sekejap...hehehe...keseluruhannya ada dekat 10 jenis hidangan dari air tembikai, nasi putih, ikan siakap masak sweet sour & steam, ikan bawal masak black pepper, kangkung belacan, sotong sambal, udang goreng majerin, telur dadar, ikan pari bakar dan air skyjuice..memang berbaloi-baloi...

Nak lagi banyak gambar...lawati pulak blog Puan Yatiepian..lebih banyak ulasan dan gambar yang akan diberikan...

Okey semua..adios.

Mari Berborak